Zrcadlo

... někdy miluju být středem pozornosti, jindy mám horší pocit s každým pohledem, který se ke mně stočí. Někdy se při pohledu do zrcadla musím samolibě usmát, další den si říkám, že snad ani nevyjdu ven. Někdy jsem si jistá každým slovem, jindy váhám, jestli vůbec promluvit.
Kdybychom přitiskli víčka těsně k sobě, co bychom viděli? Všechno. Protože (jak řekl Malý princ) správně vidíme jen srdcem. A také jsme doopravdy takoví, jací jsme, když nás nikdo nevidí.
Co děláme opravdu pro sebe a co děláme pro to, aby ostatní viděli, že to děláme?
Jak bychom žili opravdu jen pro sebe, kdyby se nikdo nedíval?
Byli bychom sami sebou, na nic bychom si nehráli, zbytečně bychom se nesnažili zalíbit, stali bychom se ryzí verzí sebe. Došlo by nám, jak moc ovlivňuje vzhled chování většiny z nás. A teď nemyslím chování k ostatním, ale především chování vůči sobě samým. Možná se k tobě ostatní budou chovat na základě toho, jak vypadáš, ale to by nemělo určovat i tvůj vlastní přístup k sobě.
Myslím, že u holek je tohle ještě umocněný silou makeupu a všech vylepšováků. Už od školky nás učí, ať nesoudíme ostatní podle vzhledu, ale kdo nás učil, že nemáme sebe soudit podle vzhledu?
Nezačínejme zvenku, ale zevnitř. Krásné tváře vídáme denně, ale krásných lidí, duší, je nedostatek.

All the love, Vanes


CONVERSATION

2 komentářů:

  1. Vzhled je důležitá součást člověka a "pomáhá" definovat i jeho osobnost. Není to tak, že člověk by byl něco uvnitř a to, jak vypadá by byla pouze jeho schránka nemající souvislost s osobností člověka. Pokud má někdo například vysportovanou svalnatou postavue vzhledu se dá usoudit i řada věcí ohledně lidských vlastností. Svalnatý sportovec například ukazuje jistou formu odhodlání a cílevědomosti, kterou většina lidí nedisponuje. Nedá se jednoduše oddělit osobnost a vzhled, protože osobnost byla do jisté míry nepřímo formována vzhledem (který ovlivňoval interakce s okolím) a stejně tak vzhled člověka je často důsledkem osobnostních rysů. Neřekl bych, že se nemáme soudit podle vzhledu, jen se nemáme soudit POUZE podle vzhledu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda za komentář, za názor :) Vzhled určitě nějakým způsobem odráží chování člověka, ale kolikrát člověk jedná jinak než by chtěl jen kvůli tomu "jak by vypadal".

      Vymazat

Back
to top