Zamotaní v trendech

Ahoj,
nedávno jsem přemýšlela nad smyslem těch všech trendů, které se kolem nás objevují. Díky internetu a médiím se móda, styl a hlavně ty trendy mění téměř neustále, ze dne na den a s trochou nadhledu jsem si uvědomila, že je dnes největším trendem nechovat se podle trendů.
Vybočovat z davu.
Porušovat stereotyp.
Neuznávat pravidla.
Být co nejvíc sám sebou.
Zvýraznit svou originalitu a osobitost.
Nejít stejnou cestou.
A taky mám pocit, že se lidé snaží být lepšími lidmi...Byla někdy více podporovaná LGBT komunita? Viz barevné profilovky na facebooku. Bylo někdy ve vašem okolí tolik vegetariánů a veganů? Šikana už dávno není tabu. Modeling už nejsou jen rádoby dokonalá chodící ramínka na oblečení, ale plnohodnotné zaměstnání vhodné i pro dívky/kluky nezapadající do obecně uznávaných měřítek krásy, osoby s handicapem nebo plus size modelky. Čím dál tím častějším námětem videí na youtube je selflove, boj proti anorexii nebo odsuzování kosmetiky testované na zvířatech. Ano, youtube, další trend.
    Nechápu, že youtubeři přibližně v mém věku, ovlivňující tak velké množství lidí necítí (očividně) žádnou zodpovědnost. Ukazují raději desetitisícům dětí co mají v kabelce, koho vyprankovali a soutěží, kdo na koho vytáhne veřejně větší špínu, přitom by svoje možnosti mohli využívat jakkoliv prospěšně. Prospěšně nejen pro sebe. Bulvárními časopisy všichni opovrhujeme, ale nad videi se stejnou tématikou stráví kde kdo plno času. Není někde chyba? Naštěstí ale existuje i plno youtuberů, kteří zmiňovaným typem videí také opovrhují a proto by se rozhodně všichni neměli házet do jednoho pytle.
   Samozřejmě, neházet všechny do jednoho pytle, protože každý jsme svým způsobem jedinečný, každý jsme krásný v něčem jiném, každému jde něco jiného, nemusíme vyhovovat obecně uznávaným hodnotám, stačí být jen sami sebou. Nepřipomíná ti to něco? Tohle všechno je hlavní myšlenkou nejednoho projektu, kampaně, značky. Jenom být sám sebou.
   Vnímám to jako skvělý pokrok, ale pak jsou tady tací, kteří tohle motto berou více jako trend, než  jako myšlenku.  Pojďme se chlubit světu prvním veganským jídlem, které jsme uvařili a považovat se za nové spasitele světa. Proč nosíš to, co je běžné? To jsi tak basic, že ani nemáš vlastní styl? K čemu vlastně chodíš do posilovny, když nikam nepostuješ upocený fotky? Nevěřim ti, že jsi byla na koncertě, když jsi ani nedala na instastories video. Pojďme si vytetovat všichni na zápěstí "Be yourself and stay strong", protože jenom tím všem ukážeme, že si za tím stojíme....
Doufám, že jsi z toho vycítil/a všechen ten sarkasmus.
     A na druhou stranu...proč si nevytetovat další takový nápis? Co je komu do toho, jestli to má na svém těle dalších 10 nebo 10000 lidí? Originalita je ceněná, ale proč odsuzovat člověka kvůli tomu, že souhlasí s většinou? Mainstream (tak jak ho vnímáme) už není ten trend, trendem je přesný opak. Trendem je nezapadat.
Uvědomuju si, že si docela protiřečím, ale pardon, to bude asi jenom tím, že se sama snažím vymanit trendům.

Snažíme se být tak moc odlišní, až jsme všichni stejní.
Buďme prosím sami sebou, ale především pro sebe. 

All the love, Vanes
                                                                              

CONVERSATION

3 komentářů:

  1. Lépe bych to neřekla, krásně napsaný. Máš s tím vším naprostou pravdu. A ještě třeba stále ve svém okolí mám spoustu lidí, kteří odsuzují někoho pro to, že nemá značkové boty nebo v šatníku ani jednu mikinu s nápisem Supreme. Dnešní trendy jsou fakt zvláštní a sama nevím, v čem je to dobře a v čem ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc <3 O tomhle by se dalo psát donekonečna, trendů je plno a blbých lidí ještě víc :D

      Vymazat
  2. Nepohrdej youtubery, pohrdej lidmi, kteří tyto youtubery tak žerou. Youtubeři jenom naplňují poptávku a jestli lidi chtějí špínu, dostanou špínu. Byznys. Lidi dneska konzumují rádoby underground muziku, protože je cool, ale jinak se nedá poslouchat. Skateři nosí gatě u kolen, aby se odlišili, přitom vypadají jen jako idioti. Pořád jsme tu na tom ale líp než třeba v Americe, kde lidi zas začli věřit, že Země je placka.

    OdpovědětVymazat

Back
to top